zaterdag 23 mei 2009

Aktueel niet meer zo aktueel


Tja zo kan het gaan met een zangcarriere. Kees Lit, de Haagse taxichauffeur, bracht zijn platen uit in de periode 1982-1983. Discografie: precies drie singels. Vlak daarvoor was hij door zijn rug gegaan, en eind jaren tachtig hing hij opnieuw de gitaar aan de wilgen vanwege fysiek gedoe. In 2006 emigreerde hij naar het lekker warme Spanje. Wat jij wil.

De Selvera's aan de rol


Selma en Vera uit Weert (a.k.a. De SelVera's) hadden een korte maar krachtige carriere. Met betraande ogen zat Jan Modaal in de jaren vijftig aan de radio gekluisterd als Hilversum 1 de schlager Twee Reebruine Ogen speelde. Maar na het uitbrengen van de verzamelpee was het uit met het succes. Zou het die oer maar dan ook oerlelijke pop zijn die ze uiteindelijk de das heeft omgedaan?

Josine pakt groot uit

Haar pa had een voliere, maar Josine, die had een tent. Een paarse tent met een scheerlijn erom heen. Hoe het met deze Bornerbroekse is afgelopen, dat weet niemand, maar het plaatje belandde al gauw bij de tweedehands bakken van Concerto. Jammer, want Ivory Tower staat in Twente en Drenthe al jarenlang garant voor piekfijn plattelands amusement. Wie kent ze niet, deze toppers uit de klei: Tinus van Tuundorp, Karel van de Kate, Mans & Mina, De Turfstekers en Brabant Plat.

Schreiber ziet ze vliegen

Niet echt een Nederlandse naam, voor deze zanger met de (althans kwa stem) gouden uitstraling (anders zat ie niet bij Polydor!). Van de looks moest hij het niet hebben, maar dat mocht de pret allang niet meer drukken. Peter Schreiber was toch nooit meer verliefd. Kennelijk net van zijn vriendin af of zo. Nou die snor nog!
Adverteren bij Daisycon