zondag 17 februari 2008

Franky-Boy: alles voor de verkoop

Iek ben een italiano. Ik make leuke plaatje. Ik doe die spagetthi op mij koppe. Als mijn plaatje niet verkope, ieke ga weer terug naar hois!

John Borne wil vrijen

Je hebt maar een paar honderd gulden om je single te laten maken, dus wil je er alles van jezelf instoppen. Je wilt je eigen portret er op hebben, plus nog iets wat de verkoopcijfers stimuleert... vrouwenbenen! Deze gekunstelde gedachte heeft geleid tot het hoesje van onze John. Je ziet gewoon dat het niet lekker in elkaar zit. Staat die vrouw op een verhoging? Waarom heeft John zijn ogen dicht? Begint ie zo met vrijen? En waarom vraagt hij het dan? Waarom drukt zij haar knie tegen zijn slaap? Had verdikkie die vrouw er nou alleen op gezet! En helemaal!

Hommy Klein goes reli

Ook kleine artiesten breken soms met het reguliere artiestenleven van drank, drugs en vrouwen. Zoals de tengere Hommy Klein, die aanvankelijk in Country Square uit Emmen speelde. Sensationeel waren de optredens voor het lokale radiostation RONO, en een absoluut hoogtepunt was de benoeming tot huisorkest van Bar Dancing De Gouden Leeuw te Laren. Op het hoogtepunt van de roem verliet de iele Hommy tot grote schok van zijn miljoenen fans de groep om In de Heer te gaan. Van zijn artiestenloopbaan hebben we sindsdien bitter weinig vernomen.

Hans Somers ontmoet de duivel

Tja en toen werden de Nederlandse disco's onveilig gemaakt door gruwelijk mooie vrouwen, allesverslinders die alle mannenharten op hol lieten slaan. Hans Somers schreef er een liedje over: de Disco Duivelin. De dame die hier poseerde, moet waarschijnlijk niet geweten hebben waarover dat liedje ging. De bescheten blik, het volkomen foute tasje, dat vreselijke kapsel, die zoutvaatjes als oorbellen... of wacht eens even.. misschien IS dit wel het werk van de duivel!

De Strangers op zoek naar haar

Van links naar rechts verliezen de Strangers steeds meer haar. Zo zou een advertentie er voor haargroeimiddel er moeten uit zien, maar dan achterstevoren! Op links nog een volle bos, maar aan de rechterflank een kale kletsko. Waarheen de heren wijzen, dat blijft hier ontduidelijk. De frontman heeft duidelijk van een goede hoes geen kaas van gegeten. Wat jammer dat zijn stijve pose zo afsteekt tegen de spontane houding die ze op links in portefeuille hebben.
Adverteren bij Daisycon