zaterdag 15 december 2007

Bos haar met Gordon

Daar is ie dan: de hoes waar Gordon meer haar had, dan een stem. Rare setting voor een plaat eigenlijk: het concertgebouw of zo? Het strikje, en ook de scheve stand van zijn ogen, suggereert dat Gordon even is weggeplukt van een afterparty. Gelukkig is hij later goed gaan zingen en is zijn haar vakkundig en definitief gekortwiekt.

Muzikele fruitmand

Dit is met stip toch wel de meest belachelijke naam voor een plaat: "Lekker eten met zonovergoten vruchten uit Californie". Voor wie het niet geloofd: er zit daadwerkelijk een plaat in deze fruitige hoes. Niet dat het er toe doet. "Come back to your senses" zingt ene Letty de Jong met het orkest van Cees Smal. Niet dat het er wat toe doet. Onzinnige plaats met onzinnige fruit recepten. Kennelijk had iemand nog platen over en moest er reclame omheen. Ook goed.

zaterdag 8 december 2007

Oh, God. De Kwikstaartjes!

Er zijn van die hoezen waarbij je de angst van het gezicht van de Sint kunt aflezen. Zo ook hier. De kinderen zetten een schaamteloze aanval in op de pakjes, en je ziet de Goedheiligman spreekwoordelijke peentjes zweten. Zijn mond valt er bij open. Niet netjes voor zo'n Dignitaris als de Bisschop van Myra! Voor de hoes van Kinderkoort De Kwikstaartjes had de Sint overigens een zeer merkwaardig zomertenue aangetrokken en moest hij de kou nog additioneel bestrijden door zich te hullen in een vloertapijt.

De Zonnepitten verwelkomen Sint Wattenbaal

Minder en minder budget had kinderkoor De Zonnepitten. Vandaat dat voor deze sinterplaat een eenvoudige locatie werd gekozen. In plaats van baard voldeden ook watten, en de zwarte Pieterbaas kon gewoon zijn eigen schoenen aanhouden. Ietwat verfrommeld vouwt de sint zich uit het toestel. Helaas moest de staf wegens plaatsgebrek in Spanje blijven!

Vieze verrassing van Sinterklaas

Eerst is het onduidelijk wat hier gebeurt... maar dan zie je het ineens! Terwijl de kinderen op de voorgrond angstig roepend en zwaaiend de bebrilde Goedheiligman tegen proberen te houden, houdt de Sint het blonde meisje een wel heel vies ding onder haar neus. Bah sinterklaas, wat is dat nu? Ja, kinderen, dat is een wel heel vieze pepernoot, zo'n keutel van mijn paard! Overigens zeldzaam, die met pure schoensmeer besmeerde Pietermannen. De plaat, opgenomen ten bate van alleenverkoop in V&D, was volgezongen door De Zonnepitten onder leiding van Gonnie Goossens.

Kwikstaartjes vermoorden Donald Duck

Wat is dat toch met die ontwerpers? De meest simpele kinderhoezen krijgen een angstaanjagend uiterlijk. Neem een stonede Donald Duck en laat hem kelen door een kleuter. Dan krijg je een hoes zoals Kinderkoor de Kwikstaartjes liet produceren door platenlabel Kleuterland.

Fijenoord zingt toontje hoger tijdens Europacup

Een clubkostuum hadden ze nog niet. Maar hoog in de bol: volop! Want even na het inzingen van dit plaatje won Fijenoord de Europacup. R. Geels, W. van Hanegem en E. Treytel zongen allemaal mee. Op de achterkant annonceerde de firma Imago N.V. ook nog een mooie prijsvraag. Voor de winnaars lagen onder andere klaar: elk een doos a 24 blikken Amstel Pils en elk drie pakjes Samson Half Zware Shag. Natuurlijk geen Zware. Er moest natuurlijk nog gesport worden!

De zingende zusjes: vrolijk is anders

Of het de bril is, of het rare haar - maar je herkent toch weer meteen het Reli karakter van dit stukje vinyl. Vrolijk zijn de liedjes van de zingende zusjes Marry en Thea Verweij niet. "De doorboorde hand", "Als de toekomst donker schijnt..." Je kunt wel iets vrolijkers bedenken voor de zondagochtend. Wandelen met Jezus bijvoorbeeld!
Adverteren bij Daisycon