zaterdag 30 juni 2007

Toe hou je waffel nou!



Veel titels spreken boekdelen. "Toe hou je waffel!" Een goed advies. Raar stelletje op de hoes. Dat is bepaald niet Vader Abraham. En dan die kerel met die snor daar links. Moet dat Ted de Braak voorstellen? Want een Wanhoops Maxi LP!

De Kermisklanten


Bekend van radio en tv was toen nog een garantie voor succes. Plus geplugd worden door de Weekend. De gouden platen aan de muur in huize Kermisklant spreken boekdelen. Maar wat wil je ook met dat haar. Ole!

Cor Steyn's wonderorgel

In de jaren 50 maakte Cor Steyn furore met zijn wonderorgel. Het was niet mals: 3x30 Watt en in de generatorkast liefst 270 geplugde verbindingen, bedacht door de Berkelse technicus J. Keizerwaard. Steyn versloeg VARA's 'pijploos wonderorgel', dat tot die tijd de toon aangaf.

Ik richt mijn leven naar Gods klok

Zoveel kinderen bij slechts een vader, daar kunnen zelfs de Mormonen niet aan tippen. Allemachtig! De Zangvogeltjes zingen "Ik richt mijn leven naar Gods klok" en "Daar boven juicht een grote schaar". Beetje typische titels. Wat mogen we ons voorstellen bij Gods klok? En wat is Diens grote Schaar?

Oude meuk van Jaap Dekker



Jaap Dekker nou toch! Inmiddels is niet alleen de wijn oud, maar de rest van de hoes ook wel zon beetje. Helemaal die vergeelde gele plant aan de linkerkant. Of dat cakeblik aan de muur. Sleeve design was in handen van: Jan Fijnheer. Fijn gedaan!

De moderne heilsoldaat



Leuk zeg, die heilsoldaat! Nooit geweten dat de zwarte hoedjes in de jaren zeventig vervangen werden door een gebreid exemplaar. Leuke borsten ook, voor iemand die het Leger dient. 'Uniek' zegt de hoes ook nog. Dat mag je wel zeggen!

Intiem met George Baker


Welkom bij The Home of George Baker. Laarzen bij de open haard, de blote voetjes op de koeiehuid, de gitaar moe terzijde gelegd - en even lekker knuffelen met de hondjes. Bah, wat muf, die combinatie van natte hond, skai bankstel en een oud koeievel op de vloer. De muziek was hopelijk beter.

Lee Towers krijgt dubbel glas


Dat Lee Towers een grote bril heeft, dat wisten we natuurlijk al. Maar kijk eens wat - ie in de jaren zeventig op zijn neus had! Door dat dubbelglas geen Lee zelfs een beetje schevig kijken!

Een vrolijk kinderkoor?

Tja... kinderliedjes op feestelijke wijze laten zingen door een vrolijk kinderkoor - da's gezellig. Maar wat een stel satanische kinderen op die hoes zeg! Waar is de exorcist?

zondag 24 juni 2007

Mario Caselli rulez!

Daar is Mario Caselli. Wat doet ie daar? Wil-ie iemand slaan? Maar waarom dan lachen? Wat we weten is dat Mario in 1996 de laatste plaats bereikte van het Belgisch nationaal songfestival. Moest illustere namen zoals Gary Hagger, Enzo en Splinter (wie??) achter zich laten. Mario: kop op!

The Music Boys bekennen kleur

Onbegrijpelijk. Blank of zwart - dat moet om de discriminatie gaan. Maar op de foto: alleen maar witte Boys te zien! En wie zijn die kinderen in die onbegrijpelijke kleren? De Music Boys? Of zijn die oudere jongens in hun showbloezen de Music Boys? En wat moet die kamerplant daar op de hoes?

Viva l'Amour: Fantastisch diese Group!



Leuk zo'n meertalige band. Want Viva - uit het Spaans. En l'amour - da's Frans. Mooie instrumenten, mooie ontzettend blauwe pakken, en veel indrukwekkende snorren. Niet voor niks zeggen zij: Wij zijn uw muzikanten!

woensdag 20 juni 2007

De Juniors op veroveringspad

Woeha! Allemaal een zakdoekje en allemaal Haar met Gel! Het kan niet anders of dit is tachtiger jaren en deze heren zijn op zoek naar een leuke flirt. Hopelijk wordt het morgen beter!

Alpenzusjes palmen Trio Kwatsch in

Oh nee toch! De Alpenzusjes en Trio Kwatsch in een wel zeer typische pose die Tiroler Babysitten moet verbeelden. Trio Kwatsch Rechts heeft een Alpenzusje danig in de greep! Te kleine hoedjes en te kleine broekjes plus de typische Alpenzusjes-haarband. Het plaatje is akelig compleet!

De Bebrilde Vagebonden

Voor een uitgebreide sessie was geen tijd; voorafgaand aan een optreden dus maar even een kiekje voor het nog gesloten doek.
- 'Hedde ge ne nieuwe gitaar, Toine?'
Hoesdesign: G. v.d. Sanden

Collectie Piet van der Weijden

maandag 18 juni 2007

De purperen heide volgens de Migra's

Hier op de purperen heide, die helaas wat groen uitvalt, wordt Toon (de accordeonist) zowat bedolven onder de grote trom. Toon speelt nog steeds accordeon en verspreid zijn klanken via MP3. Vanwege de bekendheid van de Migras's natuurlijk onder de naam Toon van de Migra's.

Bobbejaan komt thuis

Zo komt Bobbejaan Schoepen thuis! Geheel relaxt in zijn werkkostuum, minzaam glimlachend, met op de achtergrond gipsen beeld en staande plant. En op de lederen deur kon precies de tekst van de hoes worden gedrukt. Hogeschool design!

Uit en toch thuis met Mix-Up


-Moeder, we zouden met de jongens van de band een pilske willen drinken. Mag da?
-Ja hoor jong, maar pas op voor het tafelkleed he. Willen jullie der een asbak bij voor een sigaretje te roken?
-Nou graag moeder!
Collectie Piet van der Weijden

zondag 17 juni 2007

Godenzonen van het Lowland Trio


Tja, je past je kledingsgewijs aan het evenement aan. Fijn dat je dan ook nog zo'n lekker lichaam hebt, en dus ook nog lekker in zon traingspak past. Ole ole!

Werk gezocht voor Willy West


Soms heb je van die zangers, die alleen zo nu en dan een keertje de studio induiken. Maar werken? Ho maar. Willy West had niet altijd zo'n goesting in het leven op de planken. En deelde dat rustig met zjin fans.

Wilde achtervolging van de Shoes


Deze beatgroep uit Zoeterwoude die erg populair was in de jaren zestig, hier in beeld met alles behalve schoenen. Maar wat moet die fiets nou toch bij die racewagen. Willen ze zo de achtervolging inzetten op de voetstappen van de tijger? En moet dat handgebaar snelheid voorstellen? LOL!

Tiny & Pierre houden het niet droog


Jammer dat het weer niet altijd meewerkt tijdens een fotoshoot. Want dan had het zonnetje wellicht dit stukje Biesbosch nog een beetje de sfeer van St. Tropez meegegeven. En dan had onze Pierre ook niet zo verkleumd een danspasje na hoeven te doen.

Cowboy Vrieling rust uit


Cowboy Vrieling vraagt aan het paard welke hitnotering Prikkebeen zal krijgen. Vraagt verder ook wat Prikkebeen eigenlijk met een cowboy te maken heeft. Paard weet het ook niet en kijkt vertwijfeld naar de fotograaf.

Peter Wesley heeft een knalavond


Gezellig avondje uit. Sigaretje, cognacje, strak in het pak, pinkie erbij, net naar de kapper geweest. En toch zo'n troosteloze uitstraling onder dat troosteloze haar. Nee, dat wordt hier vanavond niet echt gezellig meer.

Wat heb je daar nou voor bus, Wijngaard?

Bij Telstar zaten ze er kennelijk financieel even doorheen. Vandaar dat Henk Wijngaard deze keer even niet mocht leunen tegen een truck, maar tegen een soort eh... ja... Mercedes Vierkant Koekblik kleur bruin met oranje en paars. Blij dat ik rij, inderdaad. Je mag blij zijn dat je nog rijdt!

Oei oei, Lizzy & Lucky toch!


Zouden zulke platen nu nog kunnen? Zo'n bebaard heerschap die zich Lucky noemt met klein meisje die op zijn knie leunt? Terwijl zij het op de B-kant toch duidelijk vraagt: "Speel niet met m'n voeten!"

't Zijn zotten die naar Jul Kabas luisteren


Ja Jul, het zijn de zotten die werken, maar het zijn ook de zotten die de centjes verdienden om jouw platen te kopen.

Viermaal Four Tak is scheepsrecht


The Four Tak is de Roem van Oud-Gastel. Gesticht door Henk en Cees Tak. Bij hen voegden zich Kees en Fons Tak - geen familie. In 1972 braken de Takken, in 1983 weer herenigd. Met nog steeds dezelfde kapper. Ook Tak.

Vette pech voor Schoepen



Je vraagt je af: waarom zoekt Schoepen hier zo mismoedig troost bij zijn paard? O ik zie het al: hij zingt over Cafe zonder Bier! Geen vrolijk verhaal, natuurlijk.

Caravan kwijt - en ook de hitkansen van Herman Berkien



Dat hoedje, die trui, dat jasje, die achtergrond: gewoon helemaal af! Maar te zien aan zijn gezicht heeft Berkien zelf het vertrouwen in een goede uitkomst een beetje verloren.

Gert Timmerman, pas op!


Leuke kleurtjes, leuk park. Maar oei: Gert komt ten val op het moment dat de fotograaf afdrukt! Wat nu? Gelukkig weet hij zijn gezicht in de plooi te houden en vangt Hermien hem op. Er zouden nog ongelukken gebeuren bij het maken van een hoes, zeg!

zaterdag 16 juni 2007

Laat die hoorn niet op je tenen vallen


Aan de telephoon krijgt Danny Fabry klaarblijkelijk van BASF de verkoopcijfers van deze plaat te horen. Het zag er op de hoes natuurlijk allemaal lekker modern uit: enorm kapsel, enorme hoorn en een enorm telefoonboek. Maar liedje helaas geen enorm succes.

Heeft iemand blauwe schoensmeer voor De Makkers?


Er waren tijden dat de Amsterdamse Waterlooplein-markt overuren draaide om de fine fleur van het Nederlandse showbizz van kostuums te voorzien. Let op de das bij het witte kostuum (dat overduidelijk uit dezelfde stof is gesneden als het tijgerprint-pak ernaast) en het flannellen fietspak!

Ha mamma, een lekker blommetje van Dre!


Goeie genade Andre. Wat leek je op je moeder!

Heeft iemand nog een tafellaken voor Het Heidecombo?


Toen het plaatselijke Italiaanse restaurant nieuwe tafellakens bestelde, mocht het Heidecombo de oude spullen hebben. Moeder naaide er een paar vesten en dassen van. Helaas was er niet genoeg stof om de dassen op de juiste lengte te krijgen.

Ha lekker tis zomer met de Spats


Terwijl de oranje stip langzaam achter de zwarte streep zakt, kijken de dames van Spats in hun witte lifejackets bevallig de kamera in. O - gelukkig had de fotograaf thuis nog zo'n opblaasbal, voor bij wijze van zomer.

Ik dacht, ik schrijf eens een liedje over pipi doen


Wie of wat het Vlaamse bandje Hollant was, zullen we wel nooit meer weten. De subtiliteit van de titel en het raffinement van de gekozen opmaak verdient echter alle lof!

Hela, luisteren jullie, naar ome Piet Perneel!


Met opgeheven vinger maant de bebaarde Piet Perneel de luisteraar tot aandacht. Later is Perneel niet verder gekomen dan het organiseren van evenementen en zandkasteel-wedstrijden in Vlaanderen.

Keep smiling


Niet helemaal Nederlands, maar wel een maffe vlaming op de hoes. Ookie Pookie? Liedje niet Ookidooki!

Een Bobbejaan productie


Met die revolvers van Bobbejaan Schoepen weten Assi en Do meteen raad. Nog op de hoes maken ze met het wapen op de slaap kennelijk een ruw einde aan hun korte carriere. Hoe kun je nou twee dames zo laten poseren, zeg! En dan die titel: "Geef me je revolver weer".

Je scheurt uit je broek!


Kijk eens: Gert en Hermien aan de zwier. En met wie dansen zij daar de Sirtaki? Les Helleniques? Polis? Klinkt als een Griek uit een aflevering van Asterix en Obelix.

Slork krijgt zelfmoordneigingen


De jonge zanger dacht -na zijn succes met het fantasiedier de Marsupilami - met een ander creatuur werderom hoge ogen te gooien. Maar om nu een Slork in te zetten en een nest Nardjanen? Get a life, Christian! Na het uitbrengen van het plaatje verdronk de zich op een Ikea-draaistoel gelijkende Slork zich in de ballenbak van het gelijknamige woonwarenhuis.

Daarna is het ook stil gebleven


Het was zo stil om hem heen. Vind je het gek? Een bezoekje aan Hans Anders was misschien een uitkomst geweest.

Goeiemorgen wat een drank


Jantje Vilt en de Mixers: dat laat weinig te raden over. Maar wat voor mixjes de Mixers op deze hoes achteroverslaan blijft giswerk. Dat je er dubbel van gaat zien, is wel duidelijk. De alcohol bereikt zijn hoogtepunt op de B-kant: En Ik Zie Alles Weer Dubbel.

Wat doen die mafketels op mijn auto?




Na de photoshoot met het ensemble The Court kon de heer Fontana zijn wagen weer bij de Uitdeukerij op de Brug langsbrengen.


Johnny Contra en zijn nieuwe bril


Trek Toch Niet Terug? Wat terug trekken? Wie terug trekken? Of is de A-kant Trek Toch, en de B-kant Niet Terug? Wonderlijke titel. Op het plaatje is het Contra zelf die zich een beetje terugtrekt. En nog met een glimlach ook.

Hier klopt niets van. Was die plaat maar terug getrokken!

Alida en Jefke de Blinde: ze horen bij elkaar!






Dat zijn liefste Alida al jaren een bloemen-behang om de struise schouders droeg, kon blinde Jef helaas niet zien. Gelukkig bleef ook de hoes voor hem verborgen.
Adverteren bij Daisycon